RSS Feed

Kokosboller

desember 23, 2011 by Anja Schreiner

(ca 20 stk)

 4 eggehviter
30g sukker
½ ts vaniljesukker

Sukkerlake:
200g sukker
½ dl vann
3 plater gelatin

Pynt:
250g kokesjokolade
25g delfiafett
Kokosmasse

Bland/pisk eggehvite, sukker og vailjesukker lett så det skummer litt i en stor bakebolle. Legg gelatin i kaldt vann i ca 10 min. Bland sukker og vann i kjele og kok sukkerlake. Med en gang laken fosskoker, settes kjøkkenmaskinen/vispen på full hastighet. Pisk i kokende sukkerlake i en tynn stråle. Hell av alt vannet fra gelantinen og tilsett den bløte gelantinen. Det blir så varmt i eggehvitemassen at det ikke er nødvendig å smelte gelantinen føst. Det hele piskes på full hastighet i ca 10-15 min. Bruk sprøytepose eller skje, og legg den stivpiskede massen på brett og sett det kaldt et par timer. Smelt sjokolade og delfiafett og la det avkjøle litt. Dypp de kalde bollene i sjokoladen og rull dem i kokosmasse.

Sett bollene kaldt til de skal fortæres med grådighet.

TIPS: Bruk litt mer sjokolade og rikelig med kokosmasse, det forsvinner fort! Tilpass mengde delfiafett sånn at sjokoladen ikke blir for tynn.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *