RSS Feed

Indisk smørkylling

mars 12, 2014 by Anja Schreiner

600 g kyllingfilet

Marinade:
25 g hvitløk Most i stavmiksermed litt vann (ca 10 fedd)
25 g ingefær Most i stavmiksermed litt vann
0.5 ts salt
4 dl yoghurt naturell
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ss sitronsaft
1 ss solsikkeolje

Saus

20 g usaltet smør smeltet
5 g hvitløk Finhakket
4 g ingefær Finhakket
1/2 ts kardemomme
1/2 ts koriander
1 stk laubær
3 ts garam masala
2 ts gurkemeie
2 ts chilipulver
1.5 dl tomatpuré
2-3 ss sitronsaft
100 g smør helst usaltet
2 dl kremfløte
1.5 ss sukker

Slik gjør du

1. Skjær kyllingfiletene i biter, ca 3-4 cm. Skyll i kaldt vann og tørk. Bland kjøttet godt med hvitløk, ingefærpasta og salt. Bland yoghurt sammen med sitronsaft, chilipulver, gurkemeie, garam masala og olje. Rør det inn i kyllingen og legg det i en bolle dekket med plast. La det stå kjølig i 4-6 timer. Forvarm ovn på 250 grader. Legg kyllingbitene på bakepapir og plasser under grillelementet i ca 10 minutter til de er gjennomstekt.

2. Smelt smør i en gryte på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek noen få minutter, og tilsett deretter kardemomme, laurbærblad, koriander, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør godt til det lukter eksotisk krydder. Rør inn tomatpure og sitronsaft. Kok på svak varme noen minutter. Tilsett smørklatter litt etter litt til smøret har smeltet. Avslutt med å røre inn fløte. Blend sausen og sil den over i en ny kjele. Kok opp, og la småputre i 5 minutter. Rør inn sukker og smak litt med salt. Tilsett kyllingbitene og la trekke 5-10 minutter på svak varme.

3. Server med ris og naanbrød. Vel bekomme!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *