RSS Feed

Himmelsk marengskake

november 14, 2014 by Anja Schreiner

Ingredienser

Kakebunn:
3 eggeplommer
1 egg
80 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Marengsbunn:
3 eggehviter
180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen:
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
75 g smør
100 g kokesjokolade
100 g melis
2 eggeplommer

Fyll:
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kakebunnen: Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist ved 150°C i 15-20 min (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Marengsbunnen: Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter. Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.

Montering: Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen.

Kilde: www.detsoteliv.no

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *