RSS Feed

«Snickers» Brownies

desember 13, 2015 by Anja Schreiner

Passer til en form på 20*20 cm

Bunn:
150 g smør
250 g mørk sjokolade
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
100 g kveitemjøl
2 ss kakaopulver

Peanøttfyll:
125 g sukker
65 g smør
0,5 dl kondensert melk (ikkje Vikingmelk)
50 g peanøttsmør
150 g peanøtter, grovhakka
1 boks marshmallows fluff (eg lagde sjøl)

Marshmallows fluff:
3 egg hvite , romtemperatur
2 kopper lys sirup
1 / 2 ts salt
2 kopper siktet melis
1 spiseskje ren vanilje ekstrakt

Karamell og topping:
2 dl sukker
2 dl fløyte
1 klype salt
200 g melkesjokolade
1 ss smør

Slik gjør du
  1. Brownies: Varm oven til 170 grader. Kle formen med bakepapir. Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side så lenge.
  2. Visp sammen egg og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker, siktet mel og kakao. Rør til deigen er glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret. Hell røren over i formen.
    Stek kaken ved 170 grader midt i ovnen i 15-30 minutter. Avkjøl i formen.
  3. Peanøttfyll: Bland sukker, smør og melk i en kasserolle og gi det et skikkelig oppkok. Trekk kasserollen til side og rør inn peanøttsmør, marshmallows fluff og til slutt peanøtter.
    Bre blandingen utover browniesen og sett den i kjøleskapet.
  4. Karamell og topping: Kok opp fløten og sett den til side så lenge. Smelt halvparten av sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett resten av sukkeret og rør (bruk en tresleiv) til alt sukkeret har smeltet sammen til en gyllen karamell. Pass hele tiden på temperaturen. Rør den varme fløten inn i karamellen, vær forsiktig så du ikke brenner deg.
  5. La karamellen koke noen minutter til den har blitt tykk, jevn og klumpfri (karamellen skal kokes til ca 108-110 grader). Rør inn smøret og en liten klype salt. Avkjøl karamellen til romtemperatur og hell den over peanøttfyllet. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.
  6.  Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad og bre den utover den avkjølte karamellen. Oppbevar «Snickers»-browniesen i kjøleskapet. Den blir fort ekstra klissete i romtemperatur. Deles i små stykker og nytes, OBS sjokolade kan vera litt hard og vanskelig å skjære, bruk en varmet skarp kniv.
Kilde: www.godt.no

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *