RSS Feed

Sjokoladekake med rømme

juni 8, 2016 by Anja Schreiner

Til vanlig langpanne.

Bunn:
400 g smør
4,5 dl vatn
8 ss kakaopulver
9 dl sukker
3 dl rømme
4 egg
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Glasur:
200 g smør
ca 1 dl melk
4 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
700 g melis

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland i rømme og deretter sammenpiskede egg. Ha i bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.
  2. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 25–30 minutter.
  3. Lag imens sjokoladeglasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du får en glatt og klumpfri glasur.
  4. Ta kaken ut av ovnen når den er gjennomstekt (sjekk med kakenål). Fordel straks sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. Det er nokså mye sjokoladeglasur, og det er meningen! Når du smører den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. La kaken stå i langpannen på kjøkkenbenken til den er lunken.
  5. Sett så langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer (eller helst over natten), så kaken blir helt kald og glasuren stivner. Når glasuren har stivnet, blir den som et herlig, tykt lag med sjokoladekrem oppå kaken. Nam! Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret, og del den opp i passe store firkanter.
kilde: Det søte liv»-Kristines beste sjokoladekake til barnehagen 

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *