RSS Feed

Bollekake i langpanne

oktober 5, 2017 by Anja Schreiner

Ingredienser

50 g gjær
3 dl melk
150 g smør
1 dl sukker
12 dl hvetemel

Fyll 1:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Fyll 2:
50 g smør
3 ss sukker
1 ss kanel

Glasur:
2 dl melis
1-2 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken, sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut den ene delen til en tynn leiv. Ha leiven i bunnen på en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm) (se tips). Smør over vaniljekremen.

Kjevle ut resten av deigen til et rektangel (ca 25×40 cm). Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel. Rull leiven stramt sammen fra langsiden. Skjær rullen i 20 skiver. Legg skivene med snittflaten opp på vaniljekremen med litt mellomrom. La kaken etterheve i ca 40 min.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 min, til den er lett gylden. Avkjøl helt i formen. Rør sammen melisglasur og smør over kaken.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *