RSS Feed

Italiensk kyllinggryte

februar 27, 2022 by Anja Schreiner

INGREDIENSER

 • 1000 gram Kyllinglår uten ben
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 3 ss Heinz chilisauce
 • 1 stk løk
 • 200 gram bacon
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 stk grønn paprika
 • 1 stk rød paprika
 • 1 ss rødvinseddik
 • 1 ts balsamico
 • 2,5 dl kyllingkraft/fond
 • 100 gram parmesan
 • salt og pepper
 • olivenolje til steking

Del opp kyllinglårene i passende biter ca 5 x5 cm og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekeform med høy kant og hell i litt olivenolje. Stek lårene med skinnsiden ned til de får en gylden og fin farge. Legg over på en tallerken.

I samme formen etter du har tatt ut kyllingen legger du i bacon. Jeg kutter baconet i små biter før jeg legger det i panna. Stek til baconet begynner å bli sprøtt og tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek til løken er blank og myk. Når løken er ferdig heller jeg i rødvinseddik eller rødvin og balsamico. La dette koke i et minutt.

Hell i de hermetiske tomatene, Heinz chilisaus og kyllingkraften. Bland godt sammen med løk og bacon. Kutt opp paprika i terninger og legg i sausen.

Legg kyllinglårene tilbake i formen og gjerne en kvist eller to med rosmarin. Strø over parmesan. Bruk et lokk eller eller aluminiumsfolie for å dekke til formen. Sett i forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Ha formen i ovnen i ca 25 minutter.

Server med ris


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *